NALEŚNIKI Z MUSEM MALINOWYM
( 5-6 porcji)
Najlepszy przepis na ciasto naleśnikowe pochodzące z przepisu mojej mamy. Bardzo dobrze smakują z malinami, nawet takimi zamrożonymi, można je jednak podawać z każdym farszem, najlepiej smakują z twarogiem wymieszanym z jednym żółtkiem, kilkoma łyżkami cukru i cukrem waniliowym, oryginalne, takie jak robi moja mama :)
Składniki:
- 2 szklanki mleka
- 2 jaja
- półtorej łyżki cukru
- cukier waniiowy do smaku ( około łyżeczki)
- 2 łyżki oleju
- szczypta soli
- 2 szklanki mąki
Mus malinowy:
- 500 g malin
- kilka łyżek cukru
Wykonanie:
Do miski wlać mleko, dodać jaja, sól, cukier i cukier waniliowy olej i zmiskować. Dodać mąkę i miksować do połączenia składników. Na niewielkiej ilości oleju upiec naleśniki.
Przygotować mus: maliny przebrać, umyć, kilka zostawić do udekorowania. Posypać cukrem do smaku i rozgnieść. Jeśli puszczą dużo soku odcedzić na sicie ( mus nie może być rzadki). Musem smarować naleśniki i zawijać w rulony. Podawać z pozostawionymi wcześniej całymi malinami.
Przygotowanie : 25 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz