kBABKA ŚMIETANKOWA
Bardzo smaczna, sypka, aromatyczna, o wyczuwalnym śmietanowym smaku. Można posypać ją cukrem pudrem, lub polać lukrem, ozdobić, według własnego życzenia. Przepis ze strony winiary.pl
Składniki:
Wykonanie:
( Zmodyfikowane)
Ubijamy jajka z cukrem pudrem na puszystą masę ( ok. 3-4 minuty) na najwyższych obrotach miksera. Powoli dodajemy do ciasta mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, mąkę ziemniaczaną i budyń na przemian z olejem. Pod koniec ubijania dodajemy sok z cytryny i jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodać 2-3 lyżki mleka.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 st. C i pieczemy ok. 45-50 minut.
Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem, lub polewamy lukrem.
Smacznego!
JAINA
Przygotowanie: 10 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz