KURCZAK W KOKOSIE
Składniki:
· 2 piersi z kurczaka · 2 duże jajka · 1/4 szklanki mleka kokosowego ( niekoniecznie) · 1/2 szklanki mąki · 1/2 szklanki bułki tartej · 3/4 szklanki wiórków kokosowych · sól · pieprz· olej /oliwaWykonanie: Filety umyj, oczyść i pokrój w plasterki. W jednej miseczce wymieszaj makę z solą, w drugiej rozbij jajka, dodaj mleko kokosowe i pieprz, a w trzeciej bułkę tartą zmieszaj z kokosem. To będzie panierka. Każdy kawałek kurczaka obtocz najpierw w mące, potem w jajku a nastepnie w bułce z kokosami. Rozgrzej olej/oliwę na patelni i smaż każdy kawałek na rumiano z dwóch stron. Po upieczeniu odsącz każdy kawałek. Podawaj z sosem chili, dipem lub ryżem i sałatką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz