MAROKAŃSKIE CIASTO Z KASZĄ MANNĄ I KOKOSEM
Składniki:
· 10 dag wiórków kokosowych · 2 szklanki kaszy manny · 1 łyżeczka cynamonu · 1 torebka cukru waniliowego · 3 łyżeczki proszku do pieczenia · 1 szklanka mleka · 20 dag masła
· 10 dag wiórków kokosowych · 2 szklanki kaszy manny · 1 łyżeczka cynamonu · 1 torebka cukru waniliowego · 3 łyżeczki proszku do pieczenia · 1 szklanka mleka · 20 dag masła
Syrop: 2 szklanki cukru · 1 łyżeczka soku z cytryny · 1 szklanka wody
Wykonanie:
Kaszę manną, cynamon, kokos, cukier waniliowy i proszek do pieczenia wsypujemy do miski i mieszamy. Dodajemy miękkie masło i mleko, wszystko wyrabiamy. Ciasto rozprowadzamy na blaszce, kroimy na niewielmie trójkąty lub kwadraty. Blachę wstawiamy do nagrzanego do 180 C piekarnika i pieczemy ciasto ok. 45 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz