niedziela, 13 listopada 2011

Bananowo - waniliowy puch

BANANOWO - WANILIOWY PUCH
( 6 porcji)

Deser faktycznie wygląda jak puch, natomiast nie bardzo smakowało mi połączenie bananów i serka waniliowego. Doskonały na lato.

Składniki:
  •  pojemnik ( 25 dag) serka homogenizowanego waniliowego
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • 4 łyżki jogurtu o naturalnym smaku
  • 2 duże, dojrzałe banany ( 3 małe)
  • bita śmietana w sprayu
  • małe, kruche biszkopty do przebrania
Wykonanie:
Obrane ze skórki banany rozgniatamy widelcem, mieszamy z cukrem waniliowym, łączymy z serkiem homogenizowanym i jogurtem ( najłatwiej w mikserze). Puszystą masę przekładamy do pucharków, przykrywamy "stożkiem" z bitej śmietany, przybieramy biszkoptami. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.
JAINA



Przygotowanie: 5 minut

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz