środa, 9 listopada 2011

Crepes z czekoladą

CREPES Z CZEKOLADĄ
( 4 porcje)
Naleśniki rodem z Francji. Delikatne, cieniutkie i chrupiące skórki grubo posmarowane kremem czekoladowym  ( w moim przypadku Nutellą), można je podawać z owocami i bitą śmietaną. Bardzo dobre, zwłaszcza ze względu na tą swoją " chrupkość". Natomiast, żeby się nimi najeść trzeba ich kilka zjeść ;)

Składniki:
  • 2 szklanki mąki krupczatki
  • 2 szklanki mleka
  • jajko
  • szklanka wody
  • łyżka cukru
  • cukier waniliowy
  • pół opakowania kremu czekoladowego
  • 15 dag sezonowych owoców
  • bita śmietana
Wykonanie:
Zmiksuj jajko z mlekiem i mąką. Dodaj wodę. Nie przestając miksować dodawaj cukier. Odstaw ciasto na pół godziny. Smaż cienkie naleśniki ( crepes) z obu stron na złoty kolor. Powinny być bardzo cienkie i chrupiące. Każdy crepes posmaruj grubo kremem i zwiń w rulon.
Podawaj z sezonowymi owocami i bitą śmietaną.




Przygotowanie: 15 minut
Przepis pochodzi z gazety "Tele Tydzień"

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz